Stranac na treningu: Vratija se Dželo, di je bija?

Stranac na treningu: Vratija se Dželo, di je bija?

Danas smo na treningu prvog tima FK Mladost zatekli Ajdina Dželu, sadašnjeg napadača kakanjskog Rudara i nakadašnjeg prosperitetnog fudbalera u omladinskim selekcijama dobojskog kluba.

Najprije smo upitali menadžera Rahimića za ovaj slučaj, na što nam je kazao da se ne radi o nikakvom transferu, nego o Dželinoj samoinicijativi da trenira sa fudbalerima Mladosti.

"Ne radi se ovdje o nikakvom transferu, nego Ajdin Dželo želi da trenira sa nama zbog nedostatka treninga u svom klubu", kaže Rahimić.

Upitali smo i Dželu zašto se odlučio na ovaj korak. Da li ovo predstavlja prilike da se ponovo vrati u svoj matični klub u Doboj.

"Za sada samo treniram sa njima, jer je u Prvoj ligi FBiH završila polusezona , pa samim tim i trenažni proces. Zamolio sam predstavnike kluba FK Mladost da sačuvam formu trenirajući sa njihovom ekipom i oni su mi izašli u susret. O mogućem povratku još uvijek ne mogu govoriti. Svakako to ne bi bilo iznenađenje", kazao je Dželo, mladi napadač kakanjskog Rudara.

Istaknuo je i to da je FK Mladost njegov matični klub iz kojeg je 2009. prešao u FK Rudar, da bi se 2011. vratio u dobojski klub. Iste godine je igrao u omladinskim selekcijama sarajevskog FK Olimpika, te je zabilježio dvije godine nastupa za kadete i juniore u klubu FK Sarajevo.

Dželo je rođen 01. februara, 1995. godine. Aktivno se bavi fudbalom od 2003. godine.

J. Korjenić