Slavlje u Zvorniku: Dilaver i Hodžić postigli golove koji obećavaju Ligu 12

Slavlje u Zvorniku: Dilaver i Hodžić postigli golove koji obećavaju Ligu 12

Naša Mladost je u 26. kolu BHT Premijer lige BiH došla do važne pobjede u Zvorniku protiv Drine rezultatom 2:0 i zakoračila velikim koracima ka Ligi 12.

Od samog početka Mladost je krenula ofanzivno u želji da dođe do gola. U tome su i uspjeli u 11. minuti preko Harisa Dilavera. Akcija je krenula sa lijeve strane preko Husića, a potom je lopta došla do Dilavera koji šutira, lopta pogađa Vasiljevića i završava u mreži domaćih. Mladost je do kraja prvog dijela igre imala još dvije prilike preko Isakovića i Dilavera ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku preslikana igra iz prvog dijela. Mladost je imala terensku inicijativu, a pobjedu Mladosti je ovjerio rezervista Adnan Hodžić u 86. minuti susreta kada je matirao Erića za 2:0.

Ovom pobjedom Mladost je došla do 36 bodova i na je korak do opstanka u društvu najboljih. Ono što može posebno radovati Rahimića i Šabića je što je niko od četiri igrača kojima je prijetila treća javna opomena i suspenzija pred susret sa Travnikom nije dobio žuti karton i Mladost će u najjačem sastavu dočekati Vezire.

E. Škulj, foto: J. Korjenić / fkmladost.ba