Poček: Dogovorio sam se sa predstavnicima kluba da ćemo izaći na evropsku scenu

Poček: Dogovorio sam se sa predstavnicima kluba da ćemo izaći na evropsku scenu

Na današnjoj prozivci FK Mladost pojavila su se nova imena koja će za naš tim zaigrati u proljetnom dijelu sezone. Nova pojačanja stigla su na inicijativu rukovodstva kluba koje prema svemu sudeći ulazi u beskompromisnu borbu za opstanak u društvu najboljih. Iz Crne Gore stigao je napadač Igor Poček koji je danas vrlo rado pristao na intervju za fkmladost.ba

Poček je nastupao u Prvoj crnogorskoj ligi, nastupao je u nekoliko crnogorskih klubova, a kao fudbaler se afirmisao u FK Sutjeska Nikšić. Upisao je nastupe u omladinskim reprezentativnim selekcijama Crne Gore, dok je kako kaže nekoliko mjeseci boravio u Madridu u školi fudbala madridskog Atletica gdje je prošao njihovu obuku.

Kaže da se za kratko vrijeme usaglasio sa predstavnicima našeg kluba i prihvatio da bude dio fudbalske priče koju poprilično poznaje, te da je došao da nastupa u BHT Premijer ligi koja za njega predstavlja veliki izazov.

Razgovarao: Jasenko KORJENIĆ

Dolaziš iz Crne Gore i nastupao si u crnogorskim klubovima poput FK Sutjeska Nikšić, FK Berane i Mogren Budva. Danas si se pojavio na prozivci i predstavljen si kao novi napadač dobojske Mladosti. Možeš li nas upoznati sa svojom dosadašnjom karijerom?

Prošao sam sve kategorije FK Sutjeska iz Nikšića, i u tom klubu sam osvojio dvije titule Crne Gore i igrao kvalifikacije za Ligu Šampiona protiv Šerifa iz Moldavije. Istaknuo bih i to da sam sa svojih 16 godina boravio nekoliko mjeseci u Atletico Madridu gdje sam prošao njihovu obuku. Nastupao sam za U15, U17 i U19 reprezentaciju Crne Gore.

Kakva iskustva donosiš iz Španije, koliko si bio u Madridu?

Trenirao sam sa njihovim omladinskim pogonom dva mjeseca. Nakon tog za mene velikog iskustva, vratio sam se u Crnu Goru i zaigrao u seniorskom timu FK Sutjeske.

Kako je došlo do interesa FK Mladost za tvoje usluge?

Vidjeli su moj CV, to im se dopalo, kontaktirali su mog menadžera i stupili smo u kontakt. Vrlo jednostavno.

Koliko su trajali pregovori i šta je presudilo da se odlučiš potpisati za Mladost?

Pregovori nisu dugo trajali, imao sam još par ponuda, ali sam izabrao Mladost, jer mislim da ću se dokazati i da će ovo biti pravi potez za moju budućnost! Uvjeren sam da ću opravdati očekivanja ljudi iz kluba i navijača.

Zašto misliš da je pravi potez izbor Mladosti? Koliko poznaješ klub?

Mladost je ozbiljan klub, napravili su ozbiljnu priču za kratko vrijeme. Poznajem klub dosta dobro.

Jesi li gledao snimke utakmica, ili si možda čitao novinske izvještaje o navijačkoj grupi Crvenoj legiji? Da li si upoznat šta te očekuje na utakmicama Mladosti pred domaćom publikom?

U sve sam upućen. Znam da su utakmice na domaćem terenu mnogo posjećene i da se uvijek očekuju tri boda.

Igraš na poziciji napadača. Kako bi sebe opisao u toj ulozi?

Timski sam igrač, igram za ekipu i samo me zanima pobjeda.

Očekuješ li da ćeš preko Mladosti zaigrati u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore?

O tome trenutno ne razmišljam, u glavi mi je samo da se nametnem u ekipi Mladosti i da izborimo opstanak bez problema, moja sadašnjost je FK Mladost. A pogotovo želim da sa Mladosti zaigram u Evropi, tako sam se dogovorio sa predstavnicima kluba.

Da li bi nam mogao reći nešto više o Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi u kojoj si nastupao i koliko si upoznat sa kvalitetom BHT Premijer lige?

Crnogorska liga je kvalitetna, svake godine crnogorski prestavnik prođe nekolika kola u kvalifikacijama za Evropu. A BHT Premijer liga je novo iskustvo za mene.

Ko je za tebe osim Mladosti ozbiljan kolektiv u BHT Premijer ligi?

Svaka ekipa je ozbiljna čim se nalazi u Premijer ligi. Mislim da je bosanska Premijer liga jaka, i da fizički moraš 100% biti spreman da bi u njoj mogao nastupati.

Vjerovatno si upoznao napadača Harisa Dilavera? Možemo li očekivati tandem Dilaver - Poček?

Naravno, nadam se da ćemo biti odličan tandem.