Mulalić: Prvo kolo je uvijek teško

Mulalić: Prvo kolo je uvijek teško

Novu sezonu Premijer lige BiH otvaraju dueli Radnika i Krupe te Mladosti i Viteza u subotu 22. jula 2017. godine starta nova sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dobojska Mladost koju od ove sezone predvodi Edis Mulalić je sjajno igrala u pripremnim susretima u kojima je ubilježila pet pobjeda i jedan remi. Očito je da su se brojne igračke promjene pozitivno odrazile na tim iz Doboja i ekipa Mladosti spremno očekuje početak svoje treće sezone u elitnom rangu bh fudbala.

"Vitez je pretrpio mnogo promjena kao i mi u odnosu na prošlu sezonu. Nikoga ne želimo podcjeniti, ali mogu obećati da ćemo u subotu protiv Viteza ući sa 300% mogućnosti kako bi ostvarili pobjedu i digli svoje samopouzdanje već na otvaranju sezone", rekao je kapiten dobojske Mladosti Aladin Isaković.

"Vrlo bitna nas utakmica očekuje jer prvo kolo obično trasira neki put. Mi smo svjesni toga i dobro smo se spremali. Pobjedom želimo otvoriti sezonu. Tražili smo još jedno ili dva pojačanja, ali moramo biti zadovoljni i sa ovim što imamo jer momci zaista dobro odgovaraju na sve što postavimo pred njih. Prvo kolo je uvijek teško. Vitez je pratio naše igre, ali i mi smo njihove i vjerujem da možemo do pobjede u prvom kolu", rekao je novi šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić pred susret prvog kola protiv Viteza.

Duel između Mladosti DK i Viteza na rasporedu je u subotu 22. jula 2017. godine na stadionu u Doboju u 17:30 sati.