Mulalić o pobjedi nad Vitezom: Ako je neko mislio da ćemo danas postići pet golova, grdno se prevario

Mulalić o pobjedi nad Vitezom: Ako je neko mislio da ćemo danas postići pet golova, grdno se prevario

Trener Viteza Ivica Bonić je nakon današnjeg poraza u prvom kolu BHT PL BiH od Mladosti rezultatom 1:0 čestitao fudbalerima Mladosti na zasluženoj pobjedi.

- Što se tiče utakmice, jedna prava prvenstvena. Čestitao bih domaćinima na korektnoj igri i na zasluženoj pobjedi. Došli smo ovdje da ostvarimo povoljan rezultat, ali se pokazalo da je Mladost trenutno kvalitetnija ekipa, iskoristili su jednu grešku naše odbrane i postigli pogodak. Mi smo u drugom dijelu pokušali nešto preokrenuti. Imali smo jednu šansu, mislim da je Mladost zasluženo pobijedila, rekao je Bonić i dodao: - Moji igrači su dali maksimum, mogu biti zadovoljan. Mi smo na kraju sezone ostali bez 15 igrača, od toga deset standardnih. Ovo je jedna mlada ekipa gdje su bila samo dva igrača preko 25 godina. Bili smo oslabljeni za neigranje tri pojačanja koja su nam došla i koje nismo uspjeli registrovati. Bilo je igrača u ekipi koji su došli prije dva dana. Nadam se da ćemo u nastavku igrati bolje i da ćemo u sljedećem kolu osvojiti bodove.

Potom se medijima obratio i Edis Mulalić trener Mladosti koji je zadovoljan sa tri boda. - Teška utakmica, prvo kolo uvijek trasira put. Bitno je da smo pobijedili. Sa prvim dijelom možemo biti zadovoljni, nismo dali Vitezu puno prilika. Imamo kompletno novi tim, za pet sedmica to ne može zaživjeti i tačno se vidjelo da smo odsutni u nekim trenucima utakmice što ćemo mi interno riješiti. Ipak, mislim da smo zasluženo pobijedili. Pratili smo Vitez protiv Borca i Vitez je napravio probleme Borcu. Ako je neko mislio da ćemo postići četiri-pet golova danas, grdno se prevario. I mi treniramo kao i svi, rekao je Mulalić i dodao: - Mislim da smo na dobrom putu i nadam se da ovaj koncept može zaživjeti. Hvala predsjedniku i njemu poklanjam ovu pobjedu. Mislim da će ona biti samo jedna u nizu. Znamo šta hoćemo. Imali smo problema u sastavljanju igračkog kadra, Benović i Hiroš su tek od sljedećeg kola u kadru. Bitan je start, kritika će biti i to je dobro. Pobijedili smo i vidjeli smo da možemo, vidjeli smo šta je problem što ćemo pokušati riješiti. Kolega nije spomenuo nekoliko naših šansi. Mi nismo novinari, ali pobjeda je mogla biti izraženija sa više golova razlike. Sve u svemu zadovoljavajuće je za ovaj dio sezone.