Mulalić: Ko to ide na Koševo i govori da je favorit?

Mulalić: Ko to ide na Koševo i govori da je favorit?

Mladost će sutra gostovati na Koševu i trener Kakanjaca Edis Mulalić ne krije da je Sarajevo izraziti favorit u ovom meču.

Poslije pobjede nad Borcem u  Kaknju, ekipa Mladosti otišla je na pauzu zbog reprezentativnih nastupa, no i u tom periodu su Kakanjci pod palicom Edisa Mulalića marljivo radili i pripremali se za nastavak.

A naredni rival je Sarajevo, koje po povratku Husrefa Musemića kao da je dobilo krila i stoga Mulalić zna šta čeka njega i njegove izabranike na Koševiu.

"Čeka nas jako teška utakmica. I nama i njima će smetati vremenski uslovi. Mislim da će to utjecati i na sam kvalitet izvedbe, a kome će bolje doći teren ostaje, da vidimo. Osvježili smo se, odradili smo fin posao u ovoj pauzi i spremni smo", kazao je Mulalić za SportSport.ba, dodavši:

"Sarajevo je u usponu, igra dobro i sigurno da je favorit. Ko može dozvoliti luksuz da ide na Koševo i da govori da je favorit?  Igrali smo dva puta s njima i Kupu, uspijevali smo da ostanemo neporaženi. Naravno da će biti teško i da smo mi u nekoj autsajderskoj ulozi, ali idemo na Koševo da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Moramo maksimalno biti skoncnetrisani 90 minuta".

Mladost je imala težak raspored, pošto je dva puta gostovala na Grbavici, u Vitezu i Gabeli. U tim je susretima upisala dva remija i dva poraza.

"Ne bih rekao da smo imali krizu rezultata prije pobjede nad Borcem. Imali smo teška gostovanja, mečeve sa Željom, a u Kupu nismo zaslužili poraz. Cilj nam je da igramo što bolje, probat ćemo ostati u gornjem dijelu tabele, kad smo već tu. Što se tiče igračkog kadra, zadovoljan sam, a nakon ovih nekoliko kola i na pauzi vidjet ćemo šta i kako dalje, no definitivno je rano da o tome pričamo", zaključio je Mulalić.