Mladost razbila Olimpic i ostala u igri za ligu za prvaka

Mladost razbila Olimpic i ostala u igri za ligu za prvaka

Mladost je u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH na domaćem terenu savladala Olimpic rezultatom 3:0.

Od samog početka domaći su krenli furiozno. Imali su nekoliko dobrih  prilika preko Aladina Šišića, Kuzmanovića, Laštre i Brkića a potom je nakon sjajne akcije na asistenciju Mirze Rizvanovića pogodio Dejan Maksimović u 33. minuti za vodstvo domaćih od 1:0 i sa ovim rezulatom se otišlo na odmor. Jedinu priliku u prvom poluvremenu gosti su imali preko Lelića koji je u 31. minuti šutirao pored gola Hadžića.

Na otvaranju drugog poluvremena Aladin Šišić je imao dvije sjajne prilike ali nije uspio da matira Dujkovića. U 63. minuti Husić je sjajno uposlio Maksimovića koji sa desetak metara šutira preko gola. U 67. minuti najljepša akcija na susretu. Aladin Šišić probija po desnom boku ubacuje loptu u peterac na glavu Husića, a ovaj majstorski glavom matira golmana sarajevskog tima za 2:0. Sedam minuta kasnije Husić je imao još jednu sjajnu priliku da matira Dujkovića ali sa deset metara pogađa vanjski dio mreže. U 77. miunti nakon prekida Mladost dolazi i do trećeg gola. Brkić je sa nekih 30 metara sjajno pronašao Laštru u petercu Olimpica koji glavom matira golmana gostiju za konačnih 3:0.

Nakon sedamnaest kola Mladost ima 22 boda i nalazi se na osmom mjestu premijeligaške tabele. U narednom kolu tim Husrefa Musemića gostuje ekipi Širokog Brijega.

E.Škulj/fkmladost.ba