Milisavljević: Može jedna reč za navijače? Oduševljen!

Milisavljević: Može jedna reč za navijače? Oduševljen!

Miloš Milisavljević, pojačanje našeg kluba stigao je iz srbijanske Superlige. U debitantskoj utakmici protiv NK Viteza na domaćem terenu u Doboju ostavio je skoro najbolji dojam. Ovaj mladi fudbaler igrao je dvije sezone u Superligi za beogradski FK Rad, te upisao nastupe protiv najvećih klubova bivše Jugoslavije poput Partizana i Crvene Zvezde.

Zasigurno je da se radi o mladom i perspektivnom fudbaleru koji posjeduje iskustvo i karakteristike kakve su našoj ekipi bile neophodne, pa je Milisavljević na inicijativu predsjednika kluba Mensura Mušije ostavio Superligu i stigao u mali klub iz srca BiH.

Iako je u Superligi imao veće šanse da se afirmiše u fudbalera za evropske lige, Milisavljević vjeruje da će upravo u BHT Premijer ligi pružiti dobre partije i napraviti iskorak i ostvariti dječačke snove.

Razgovarao: J. Korjenić / fkmladost.ba

U redove Mladosti stižeš nam iz susjedne Srbije. Nastupao si nekoliko sezona za FK Rad iz Beograda u okviru Superlige. Kako je došlo do transfera u FK Mladost?

Upravo kako kažeš, stižem iz kluba sa velikom tradicijom. Sudbina je htjela da dođem u Doboj u FK Mladost. Došao sam neplanirano, ali sam zadovoljan svojom odlukom.

Na čiju inicijativu si došao? Ko te upratio za vrijeme nastupanja u Superligi?

Došao sam na inicijativu predsjednika kluba Mensura Mušije, a na saglasnost šefa stručnog štaba Ibre Rahimića. Rekli su mi da im je bio potreban profil igrača poput mene.

Kažeš da dolaziš iz kluba sa velikom tradicijom. Šta je značilo igranje u klubu sa Banjice za tvoju karijeru i kakve utiske donosiš iz Superlige?

Biti član jednog takvog fudbalskog kluba kao što je FK Rad, sigurno je san mnogih u Srbiji. FK Rad i srbijanska Superliga su mi upriličili jedno veliko iskustvo, veliku školu i afirmaciju za nastavak karijere. Mom bivšem klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva, kao i opstanak u Superligi.

Igrao si dvije sezone u Superligi koja svake godine izbacuje talente u Evropu. Marko Grujić iz Crvene Zvezde odlazi u Liverpool, Andrija Živković će nakon izbacivanja iz prve postave Partizana na ljeto najvjerovatnije karijeru nastaviti negdje u Evropi, pa možeš li nam reći kada si već došao da igraš u BHT Premijer ligi, očekuješ li da ćeš u ovom okruženju moći da se afirmišeš u fudbalera za evropske lige?

Klubovi iz Superlige izbacuju stvarno mnogo talentovanih igrača i školovanih prije svega. Međutim, ja sam sada ovdje i moja namjera je jasna, a to je da sam došao u BHT Premijer ligu da odigram kako znam i da zahvaljujući dobrim partijama odem u neki od evropskih klubova što mi je cilj i dugogodišnji san. Grujić i Živković su vanserijski talenti, igrao sam protiv njih i imao sam priliku da se sam uvjerim u to.

Upravo na jednoj fotografiji u privatnom albumu na fejsbuk profilu, nalaziš se skupa sa Andrijom Živkovićem u toku akcije na terenu. To je bilo prilikom nastupa u četvrtfinalu kupa Srbije protiv Partizana. Opiši nam kako je igrati protiv tako velikog kluba i da li to znači da više nema treme protiv velikih protivnika?

Tu utakmicu pamtim dobro, izgubili smo 1-0 primivši gol iz penala, a u prethodnoj utakmici smo izbacili Crvenu Zvezdu koja je danas uz veliku prednost vodeći klub na tabeli. Čast je igrati protiv takva dva protivnika koja pišu historiju srpskog fudbala. Igra protiv jakih igrača za mene predstavlja samo izazov i učenje, tako da sam uvijek spreman za naredne izazove.

U debitantskoj utakmici protiv NK Viteza pred domaćom publikom ostavio si dobar dojam. Bio si jedan od najboljih fudbalera na terenu u redovima Mladosti. Kako bi nam ti opisao prvi nastup? Jesu li se na kraju mogla osvojiti sva tri boda?

Zadovoljan sam svojim nastupom, ali znate kako se kaže, uvijek može bolje. Jako mi je krivo što nismo osvojili sva tri boda, što nam je bio cilj, ali okrećemo se novoj utakmici i ovu ostavljamo iza nas. Po utiscima navijača i gledalaca bio sam dobar. Atmosfera na utakmici je bila odlična i mogu da se zahvalim navijačima na ogromnoj podršci.

Kako ti se dopada okruženje domaćeg terena u Doboju? Da li si zadovoljan uslovima za igranje i treniranje? Kako bi ocijenio navijače "Crvenu legiju"?

„Može jedna reč za navijače? Oduševljen!“

Uslovi su korektni, čuo sam da će biti ulaganja u skorije vrijeme, i slažem se da svaki klub koji teži ka vrhu treba da ima što bolje uslove za rad.

Da li su navijači dovoljno glasni? Ako si čuo tokom cijele utakmice skandirali su "Hajde Mladost zabij gol". Gol nažalost nije pao..

Daaa, sve sam čuo i stvarno smo dali sve od sebe da tako bude, ali nažalost nije. Ima vremena da im ispunimo želju, pjevaće se opet u subotu.

Sada ideš na gostovanje FK Željezničaru, najtrofejnijem klubu u BiH. Zaigrat ćeš na stadionu Grbavica po prvi put. Da li postoji uzbuđenje uoči naredne utakmice?

Vjerujem da je čast igrati na Grbavici i protiv takvog protivnika, ali što se tiče uzbuđenja, nema ga nešto pretjerano. Sigurno da će to biti za nas jedna od težih utakmica ove sezone, ali tamo idemo da ostavimo srce i da se nadigravamo..

Bližimo se kraju razgovora. Reci nam nešto više o početku karijere? Gdje si ponikao i gdje si igrao prije FK Rada?

Ja sam rođen u Valjevu i tu sam počeo prve fudbalske korake u klubu Budućnost Valjevo. A prije rada sam igrao šest mjeseci u Kolubari.

Svjestan si situacije u kojoj se klub nalazi. Predstoji velika borba za opstanak. Šta očekujes do kraja prvenstva?

Svjestan sam naravno. Očekuje nas vrlo teška borba do samog kraja, ali uz dobar pristup, želju i zalaganje smatram da će sve biti kako treba.