Kobilica protiv neugodnog Rudara priželjkuje pobjedu

Kobilica protiv neugodnog Rudara priželjkuje pobjedu

Ekipa Mladosti je uz bijeljinski Radnik najprijatnije iznenađenje Premijer lige Bosne i Hercegovine. Klub iz MZ Doboj se nakon nekoliko sezona plasirao u elitni rang bh takmičenja, a mnogi ''stručnjaci'' su putem raznih foruma prognozirali Mladosti ekspresni povratak u Prvu federalnu ligu.

Na polusezoni ekipa Mladosti je na diobi šestog mjesta PL BIH, a izabranici Ibre Rahimića pobijedili su najveće ekipe u našoj zemlji, Želju, Sarajevo, Čelik i sada svi sa mnogo respekta gledaju ''malu'' Mladost koja iz dana u dan oduševljava fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini i regionu.

Razgovarao: Edis ŠKULJ/Press FK Mladost DK/foto: J. Korjenić

Jedan od miljenika dobojske publike je 22-godišnji Belmin Kobilica koji je zaludio bh sportsku javnost sjajnim nastupom protiv aktuelnog prvaka naše zemlje u kojoj je Mladost na otvaranju novog, obnovljenog stadiona slavila rezultatom 2:1, a mi smo na jednom od posljednjih treninga pred susret sa Rudarom iz Prijedora sa našim Belminom obavili kratak razgovor koji vam prenosimo u cjelosti.

Belmine koliko si zadovoljan igrama ekipe nakon prvog dijela sezone?

Svi smo zadovoljni i igrom, ali i bodovnim saldom. Imali smo zaista težak raspored, kvalitetne protivnike i da nam je neko prije starta prvenstva ponudio ovaj broj bodova i poziciju na tabeli sigurno bi svi pristali na to. Atmosfera u klubu je odlična. Svi dišemo kao jedan, momci na treninzima daju svoj maksimum i upravo je to ono što nam je donijelo sjajne rezultate u ovoj sezoni.

Da li si zadovoljan svojim igrama?

Što se mene lično tiče jako sam zadovoljan onim što sam do sada prikazao. Nastojao sam da se prilagodim ekipi i evo konačno sam tu i jako sam sretan zbog toga. Naravno uvijek se trudim da dam svoj maksimum, a trud se vjerujte uvijek isplati.

Imao si neugodnu povredu zbog koje si u prošlosti mnogo izbivao sa terena. Da li je povreda stvar prošlosti?

Povreda koju sam prebrodio je bila jako teške prirode i zaista je ne bih nikome poželio. Trebalo mi je mnogo vremena da se oporavim i da prije svega budem jak psihički kako bih se i fizički u potpunosti oporavio. Sad hvala Bogu ta povreda je stvar prošlosti i u potpunosti sam spreman, a kada sam spreman ne bojim se izazova. 

Imao si tu priku da nastupaš u oba kakanjska fudbalska kluba. U kojem dresu je ljepše igrati?

Mogu slobodno reči kako mi je čast što sam nosio dres Rudara koji mi je mnogo pomogao kroz omladinski pogon i izbacio me u prvi tim. U Mladosti sam napravio iskorak više i zaigrao u Premiejr ligi, što će mi svakako mnogo pomoći u nastavku moje karijere. 

Možeš li nam ukratko opisati ''šefa'' Ibru Rahimića?

Šef Ibro je odličan strateg, taktičar. Uvijek ima prave poteze i mogu slobodno reči kako najveće zasluge za uspjeh Mladosti pripadaju njemu. 

Slijedi utakmica sa Rudarom koji vas je porazio na otvaranju sezone. Očekivanja?

Nakon veoma teškog meča sa Čelikom imali smo kratak period da se odmorimo ali i pripremimo za našeg narednog protivnika. Mogu reči da smo na papiru favoriti, ali vjerujem da će biti zaista teška utakmica. Ono što je sigurno da mi želimo nastaviti sa sjajnim rezultatima i upisati nova tri boda. 

Cilj u ovoj sezoni?

Moj lični cilj je da uvijek pokažem više i pružim svoj maksimum za klub kako bi izborili opstanak u Premijer ligi, a poslije ko zna ... uvijek treba težiti ka višem. 

Poruka za Crvenu legiju?

Crvena legija je naš dvanaesti igrač gdje god da igramo i ja im se od srca zahvaljujem na svakoj minuti podrške. Vjerujem kako ćemo nošeni njihovom podrškom doći do zacrtanog cilja. Pozivam ih da nas u velikom broju kao uvijek do sada podrže i protiv Rudara u subotu, nećemo ih razočarati.