Izvještaj iz Bijeljine: Brkić poentirao iz ofsajda, Lalić sačuvao netaknutu mrežu

Izvještaj iz Bijeljine: Brkić poentirao iz ofsajda, Lalić sačuvao netaknutu mrežu

Četvrto kolo BH Telecom Premijer lige BiH obilježilo je nevrijeme na nekoliko susreta. Tako je i bilo u duelu Radnika i naše Mladosti u Bijeljini, pa je utakmica dva puta prekidana i na kraju ipak okončana rezultatom 0:0.

Otvaranje susreta donosi nešto bolju igru Mladosti, a već u sedmoj minuti Mladost je preko Brkića postigla gol koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U devetoj minuti domaći tim je zaprijetio preko Obradovića koji je šutirao glavom, ali Lalić fenomenalno interveniše. Dvije minute kasnije Mladost imala odličnu priliku. Najviši nakon kornera u skoku je bio defenzivac Mladosti, Jusufović, ali je pucao preko gola Lučića. U finišu prvog poluvremena u dobroj prilici da ugrozi gol Lučića se našao Kuzmanović, kojeg u posljedjnem momentu Jakovljević zaustavlja.

Na otvaranju drugog poluvremena odlična prilika za domaće. Srećković je prevario nekoliko igrača Mladosti i šutirao sa 17 metara, ali pored lijeve stative Lalića. U 52. minuti Asanonović se ne snalazi najbolje pred golom bijeljinskog tima i šutira pored gola. U 66. minuti Beširević pada u šesnaestercu Mladosti i traži jedanaesterac, ali sudija Terzić iz Travnika s pravom pokazuje da se igra nastavi.

U 81. minuti utakmica je prekinuta zbog nevremena, jakog vjetra i oblaka. Nakon petnaestominutnog prekida glavni sudac Terzić ja na teren izveo obje ekipe, ali se utakmica igrala samo još dvije minute, a onda je ponovo jako nevrijeme prekinulo susret u 83. minuti.

Uslijedila je nova pauza od dvadesetak minuta, a potom su ekipe istrčale na teren i odigrale preostalih deset minuta (zajedno sa sudijskim vremenom). Radnik je svim silama pokušao da dođe do prve ovosezonske pobjede, ali nije uspio. Mladost je preko Šišića u finišu susreta imala stopostotun priliku, ali veznjak Dobojlija nije uspio savladati Lučića na golu Radnika, tako da je susret okončan rezultatom 0:0.

E. Škulj / foto: J. Korjenić