Druga kontrolna utakmica: Golovima Lazića i Arežine Mladost pobijedila Velež

Druga kontrolna utakmica: Golovima Lazića i Arežine Mladost pobijedila Velež

Golovima Milivoja Lazića i Filipa Arežine Mladost je u drugom kontrolnom susretu pred novu sezonu savladala mostarski Velež na stadionu Luke rezultatom 2:0.

Na stadionu Luke u Visokom ekipa dobojske Mladosti je u drugom kontrolnom susretu pred novu sezonu savladala mostarski Velež rezultatom 2:0.

Mostarci su imali blagu terensku inicijativu u prvih 15 minuta, a prvu priliku na susretu je imao Brandao koji je šutirao pored gola Velića u četvrtoj minuti. Mladost se potom oslobodila početnog pritiska i zaprijetila preko Arežine i Šišića u 16. i 21. minuti, da bi u 28. minuti Milivoje Lazić sjajno pogodio gol Abdihodžića sa 20 metara za vodstvo Mladosti.

U 40. minuti susreta Zvonić na 25 metara od gola Mostaraca ruši Lazića, a sudac Samir Kapo je dosudio slobodan udarac za Mladost.

Arežina je sjajno pogodio same rašlje Rođenih za 2:0 i sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku su Rahimić i Mulalić pružili priliku svim rezervistima, a do kraja susreta je Mladost preko Aganspahića i mladog Armina Trake imala priliku da slavi i ubjedljivijim rezultatom.

Nakon dvije pobjede protiv Bosne (5:0) i Veleža (2:0) fudbaleri Mladosti će u Etno selu Stanišići obaviti drugi dio priprema, a planirani su susreti sa ekipama Zvijezde iz Gradačca, Zvijezde 09, a potom i susret sa ekipom Zemuna u Beogradu.

Po povratku u Kakanj planirano je i odigravanje Memorijala Galib Mujičić u Vitezu što će biti i generalna proba pred start sezone.