Bašić: Mladost je organizovan klub koji ima zdrav sistem i odličan je primjer za bh. fudbal

Bašić: Mladost je organizovan klub koji ima zdrav sistem i odličan je primjer za bh. fudbal

U posljednjem susretu trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH ekipa Mladosti je rezultatom 3:2 savladala Metalleghe BSI iz Jajca, a golove za dobojski tim postigli su Asanović i dva puta Brkić.

Za goste je dva fenomenalna gola postigao Radulović. Oba trenera nisu krili oduševljenje onim što su njihovi izabranici prikazali tokom 90 minuta.

''Zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu. Mislim da su gledatelji danas imali priliku da vide odličnu, borbenu utakmicu s obje strane. Ovu su ekipe koje su jako kvalitetne i imaju šta ponuditi. Upozoravao sam svoje igrače da Mladost ima jako dobru skok igru nakon prekida i golove smo primili iz dva prekida. U drugom poluvremenu imali smo veći posjed lopte i stvarali prilike, a onda smo nesretno primili gol i utakmica je otišla u drugom smjeru. Sve u svemu nemam šta zamejriti svojim igračima, odigrali su jednu kvalitetnu utakmicu, ali zaslužena pobjeda Mladosti. Ja im ovom prilikom čestitam od srca i želim sve najbolje u budućnosti. Vidi se da je ovo organizovan klub koji ima zdrav sistem i ovo je sigurno dobro za bh. nogomet i ja im još jednom čestitam.'' – rekao je na press konferenciji nakon susreta trener ekipe Metalleghea, Nermin Bašić.

''I ja bih ovom prilikom da čestitam kolegi Bašišću na fer i korektnoj igri. Uvodni dio utakmice smo odigrali jako dobro i onda nesretno primili gol koji je vratio tim iz Jajca u igru. U nastavku smo došli i do trećeg gola,a onda malo pali i mislim da se ti problemi koji su se dešavali poslije primljenih golova ne smiju ponavljati u nastavku prvenstva. Sigurno je da moja ekipa posjeduje kvalitet i da dosta toga još možemo dignuti na vrhunski nivo. Vjerujem da ćemo biti još bolji u našem narednom susretu. Čestitam mojim momcima na pobjedi.'' – rekao je šef stručnog štaba i menadžer Mladosti Ibro Rahimić nakon susreta.

Svoj naredni meč naša ekipa igra u srijedu u Bijeljini protiv pretposljednjeg Radnika.

E. Škulj / foto: J. Korjenić