Adnan Zahirović konačno krenuo s treninzima

Adnan Zahirović konačno krenuo s treninzima

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na domaćem terenu dočekati lidera Premijer lige, ekipu Širokog Brijega. Kakanjci će pokušati da iznenade favorizovane goste, te se učvrste u gornjem dijelu tabele.

Nakon skoro tri mjeseca pauze, jučer je s treninzima počeo i bivši reprezentativac BiH, 27-godišnji Adnan Zahirović.Ovaj defanzivni veznjak uoči utakmice protiv Radnika u 6. kolu zadobio je tešku povredu zbog koje je propustio narednih 10 kola Premijer lige. 

Nakon pauze, odnosno oporavka od povrede ligamenata, jučer je krenuo s laganim treninzima što je posebno obradovalo stručni štab Mladosti.

Zahirović je ovog ljeta pojačao ekipu iz Kaknja, te je prije povrede upisao pet nastupa uz jedan postignuti gol protiv Sarajeva u Kaknju. Ipak on u naredna tri kola sigurno neće zaigrati za Mladost jer u klubu ne žele žuriti s njegovim povratkom na teren.

Sigurno je da će njegov povratak u proljetnom dijelu Premijer lige biti veliko pojačanje za tim Edisa Mulalića u ispunjenju ciljeva, a to je plasman u Ligu za prvaka.